Συνταγές με
Κριθαράκι ολικής
Κριθαρότο με τουρλού λαχανικών
Χρόνος μαγειρέματος
20' - 25'
Χρόνος προετοιμασίας
20'
Μερίδες
4
Υλικά
-
500 γρ. Κριθαράκι Ολικής Άλεσης, Ήλιος
-
80 ml ελαιόλαδο
-
1 κρεμμύδι
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1 κουτ. σούπας πελτέ
-
1 μελιτζάνα
-
1 κολοκύθι
-
½ πιπεριά κίτρινη
-
½ πιπεριά κόκκινη
-
½ πιπεριά πράσινη
-
120 ml λευκό κρασί
-
1.300 ml ζωμό λαχανικών
-
1 πιπερίτσα τσίλι
-
200 γρ. χρωματιστά ντοματίνια
-
50 ml πετιμέζι
-
150 γρ. φέτα
-
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένω τα λαχανικά και τα κόβω όλα σε μέτριους κύβους. Καθαρίζω το κρεμμύδι και το κόβω σε μέτριους κύβους. Ψιλοκόβω το σκόρδο.
Σε μια κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρω για 2 λεπτά. Προσθέτω όλα τα λαχανικά (μελιτζάνα, κολοκύθι, πιπεριές) και σοτάρω για 6-7 λεπτά ανακατεύοντας.
Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το κριθαράκι. Ανακατεύω για 1 λεπτό και σβήνω με το κρασί. Το αφήνω να βράσει και να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω το ζωμό. Προσθέτω το τσίλι και το ζωμό σε 2 δόσεις και αφήνω να μαγειρευτεί για 25 λεπτά. Προσθέτω τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και ανακατεύω. Ρίχνω το πετιμέζι και τη φέτα θρυμματισμένη.
Σερβίρω αμέσως.