Συνταγές με
Κριθαράκι
Κριθαρότο με κρέμα πιπεριάς
Vegeterian
Χρόνος μαγειρέματος
20'
Χρόνος προετοιμασίας
10'
Μερίδες
4
Υλικά
-
400 γρ. κριθαράκι BIO, Ήλιος
-
1 λίτρο νερό
-
50 ml ελαιόλαδο
-
3-4 κλαδάκια θυμάρι
-
50 γρ. βούτυρο
-
50 γρ. μυζήθρα τριμμένη
Για την κρέμα πιπεριάς
-
3 πιπεριές Φλωρίνης
-
100 γρ. ντοματίνια
-
1 κρεμμύδι
-
Θαλασσινό αλάτι
-
60 ml ελαιόλαδο
-
50 ml πετιμέζι
Για την κρέμα τυριού
-
100 γρ. φέτα
-
100 γρ. τυρί κρέμα
-
100 ml γάλα
-
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Για την κρέμα πιπεριάς: Πλένω τις πιπεριές, τις κόβω στη μέση και αφαιρώ τα σπόρια. Καθαρίζω το κρεμμύδι και το χοντροκόβω.
Ρίχνω στο μούλτι τις πιπεριές, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, θαλασσινό αλάτι Τις κόβω σε μέτρια κομμάτια και τις ρίχνω στο μούλτι. Προσθέτω τα ντοματίνια, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το πετιμέζι, θαλασσινό αλάτι και περίπου 200 ml από το μετρημένο νερό. Πολτοποιώ τα υλικά μέχρι να γίνουν κρέμα.
Για το κριθαρότο: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κριθαράκι και το σοτάρω για 2-4 λεπτά μέχρι να γυαλίσει το ζυμαρικό. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω το θυμάρι και ξεκινάω με μια κουτάλα να ρίχνω την κρέμα πιπεριάς σε δόσεις, εναλλάξ με το υπόλοιπο νερό, μαγειρεύοντας για περίπου 20 λεπτά.
Ρίχνω το βούτυρο και την μυζήθρα και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν. Σερβίρω στα πιάτα και περιχύνω με την κρέμα τυριού.
Για την κρέμα τυριού
Βάζω όλα τα υλικά στο μούλτι και τα πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη κρέμα. Αν δω ότι είναι πολύ σφιχτή, προσθέτω λίγο ακόμα γάλα.