top of page
_M4A7488.jpg
Συνταγές με
Κριθαράκι Ζείδωρος γη

Κριθαρότο με βλήτα, ντοματίνια και φέτα

gflogo.webp

Χρόνος μαγειρέματος

20'

Χρόνος προετοιμασίας

10'

Μερίδες

4

Υλικά

  • 400 γρ. Βιολογικό Kριθαράκι Ολικής Άλεσης ''Ζείδωρος Γη'', ΗΛΙΟΣ

  • 1 κρεμμύδι

  • 50 ml ελαιόλαδο

  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών

  • 1 κιλό βλήτα

  • 40 γρ. βούτυρο

  • 50 γρ. γραβιέρα

  • 100 γρ. ντοματίνια

  • 150 γρ. φέτα

  • Χυμό από ½ λεμόνι

  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζω το κρεμμύδι και το κόβω σε μέτριους κύβους. Καθαρίζω, πλένω και στεγνώνω τα βλήτα. Ξεχωρίζω τα φύλλα τους και τα ψιλοκόβω.


Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνω και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το κριθαράκι και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι του. Προσθέτω τον μισό ζωμό λαχανικών, ανακατεύω και αφήνω να απορροφηθεί από το κριθαράκι.


Προσθέτω τα βλήτα, τον υπόλοιπο ζωμό και ανακατεύω μέχρι να χυλώσει το φαγητό. Ρίχνω το βούτυρο, την τριμμένη γραβιέρα και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Ανακινώ το τηγάνι για 1-2 λεπτά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Ρίχνω την φέτα, το χυμό λεμονιού και διορθώνω το αλατοπίπερο.

 

Ανακατεύω απαλά και σερβίρω αμέσως.

Helios Pasta Industry.jpg
  • Ζυμαρικά ΗΛΙΟΣ - HELIOS Pasta
  • HELIOS pasta Industry
  • heliospasta

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΗΛΙΟΣ

ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλ : 210 2840140-7
E-mail welcome@heliospasta.gr

© 2024 by HELIOS Pasta Industry. Powered and secured by Wix

Dina Nikolaou
  • Dina Nikolaou
  • Dina Nikolaou
  • Dina Nikolaou
bottom of page