top of page
Συνταγές με
Κριθαράκι

Κριθαρότο «καρμπονάρα»

Χρόνος μαγειρέματος

20' - 25'

Χρόνος προετοιμασίας

15'

Μερίδες

4

Υλικά

  • 500 γρ. Κριθαράκι Χοντρό, Ήλιος

  • 200 γρ. μπέικον

  • 30 γρ. βούτυρο

  • 1 κουτ. γλυκού νιφάδες πάπρικας

  • 120 ml γλυκό κρασί

  • 1.300 ml ζωμό κότας

  • 300 γρ. τυρί κρέμα

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • 1 αυγό

  • 1 κουτ. σούπας εστραγκόν, ξερό

  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω το μπέικον κομμένο σε λεπτές λωρίδες και σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτω το βούτυρο και την πάπρικα και ανακατεύω για 1 λεπτό. Ρίχνω το κριθαράκι και ανακατεύω για 2-3 λεπτά. Σβήνω με το κρασί και το αφήνω για 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.


Αλατοπιπερώνω και ξεκινάω να ρίχνω το ζωμό σε δόσεις περιμένοντας να απορροφηθεί πριν ρίξω την επόμενη δόση. Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει περίπου 20 λεπτά.


Ρίχνω το τυρί κρέμα και ανακατεύω για να λιώσει και να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Σε ένα μπολ χτυπάω το αυγό, την κρέμα γάλακτος και το εστραγκόν. Αδειάζω το μείγμα στο τηγάνι και ανακατεύω. Αφήνω να πάρει 1-2 βράσεις και αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω το ξύσμα πορτοκάλι και σερβίρω αμέσως.

bottom of page