top of page
kritharaki.manitariwn5.jpg
Συνταγές με
Κριθαράκι Λαχανικών

Κριθαράκι λαχανικών με μανιτάρια και κάστανα

vegeterian food.png

Vegeterian

Χρόνος μαγειρέματος

20'

Χρόνος προετοιμασίας

15'

Μερίδες

4

Υλικά

  • 400 γρ. κριθαράκι λαχανικών, ΗΛΙΟΣ

  • 200 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα

  • 200 γρ. πορτομπέλο, κομμένα σε φέτες

  • 200 γρ. καφέ μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα

  • 200 γρ. κάστανα βρασμένα και θρυμματισμένα

  • 100 γρ. φέτα σκληρή, κομμένη σε κύβους

  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

  • 50 ml ελαιόλαδο

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 100 ml κρασί λευκό

  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών, καυτός

  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο

  • 50 γρ. παρμεζάνα, σε φλέικς

  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο γουόκ βάζω το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω όλα τα μανιτάρια και τα σοτάρω σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζω σε ένα πιάτο και επαναφέρω το γουόκ στη φωτιά. Ρίχνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 2 λεπτά. Προσθέτω το σκόρδο και το κριθαράκι και σοτάρω για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας. Σβήνω με κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ξεκινάω να προσθέτω τον καυτό ζωμό σε δόσεις μαγειρεύοντας με την τεχνική του ριζότο. Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 20 λεπτά.

Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το βούτυρο, τα κάστανα, τα σοταρισμένα μανιτάρια και την παρμεζάνα. Ανακατεύω καλά και σερβίρω στα πιάτα. Μοιράζω την φέτα και πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό.

bottom of page