top of page
Ανώνυμο σχέδιο (9).png
Συνταγές με
Κριθαράκι Βιολογικό

Το κριθαράκι (ή μανέστρα όπως είναι γνωστό σε εμάς τους  Έλληνες) είναι ένα είδος ζυμαρικού που πήρε το όνομά του από το ιδιαίτερο σχήμα του που μοιάζει με κόκκο κριθαριού. Χρησιμοποιείται πολύ στην ελληνική και γενικότερα στη μεσογειακή κουζίνα καθώς αποτελεί τη βάση για πολλά διαφορετικά και νόστιμα πιάτα. 
Η κλασική παραδοσιακή ελληνική συνταγή στην οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το
Βιολογικό κριθαράκι της ΗΛΙΟΣ είναι το γιουβέτσι σε πήλινο με αρνάκι, κατσικάκι ή μοσχάρι. Δένει αρμονικά με την γλυκιά κόκκινη σάλτσα ,‘αιχμαλωτίζει’ όλη τη γεύση του κρέατος και μας ταξιδεύει γευστικά πίσω στο χρόνο, στο κυριακάτικο τραπέζι της γιαγιάς.
Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε με μία πιο σύγχρονη “γκουρμέ” εκδοχή, αντικαθιστώντας σε διάφορες κλασικές συνταγές το ρύζι με κριθαράκι. Φτιάξτε ‘κριθαρώτο’ με σπανάκι, φρέσκα κρεμμυδάκια και λεμόνι ή ‘κριθαρότο’ με λιαστές ντομάτες, μαύρες ελιές και χρωματιστές πιπεριές. 

_M4A7507.jpg
bottom of page